17 oct. 2019

NE JUCĂM, NE DISTRĂM ŞI … CHIMIE ÎNVĂŢĂM!


PROIECT EDUCAŢIONAL  INTERJUDEŢEAN

          Proiectul inițiat de prof. CRISTEA INES şi prof. BĂLAŞA DANIELA, LICEUL TEORETIC „ IONITĂ ASAN", Caracal, judeţul Olt, reprezentat prin director, prof. VÎRBAN TITU are la bază ideea de a pune în prim plan CHIMIA ca ştiinţă centrală a lumii şi de a evidenţia rolul ei important în explicarea fenomenelor şi legilor care ne înconjoară.
       Prin activităţile cuprinse în cadrul acestui proiect-concurs, se dorește să se demonstreze cât de captivantă poate fi chimia prin efectuarea experimentelor ştiinţifice şi printr-un schimb de bune practici între elevi şi profesori. Concursul oferă posibilitatea elevilor de a aplica cunoştinţele teoretice si practice dobândite prin studierea chimie în ralizarea unor experimente şi prezentari power-point, desene prin care să promoveze studiul chimiei şi profesorilor de a face un schimb de experienţă prin publicarea unui ghid de bune practici.
     Scopul proiectul este acela de a atrage elevilii (VII-XII) în lumea minunată a chimiei prin activităţi extraşcolare. Obiectivele sunt: formarea unei gândiri ştiinţifice, stimularea imaginaţiei şi a creativităţii ştiinţifice prin studiu, informare şi documentare ştiinţifică despre fapte şi femomene din lumea reală; promovarea culturii, cunoştinţelor şi cercetării ştiinţifice în rândul elevilor; comunicarea sub formă scrisă a rezultatelor unui demers de investigare folosind terminologia ştiinţifică.
       Proiectul are ca secțiuni: prezentări power-point/filme, desene și afișe pentru elevi și exemple de bune practici pentru cadrele didactice. Lucrările cadrelor didactice sunt cuprinse în Revista proiectului și cele ale elevilor sunt publicate pe blogul proiectului.
     ”Distracția în eprubetă” a devenit o practică constantă și pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Bistrița participând la fiecare din cele cinci ediții ale proiectului. Aceștia au fost coordonați de Prof. CECILIA PRECUP.

Rezultatele obținute:

Un comentariu: