28 mar. 2013

Primul manual digital realizat în România

"Lecţia verde - Creează-ți mediul!" este primul manual digital realizat în România și propune un curs ecologic interactiv pentru elevii claselor III-VII (copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani). Manualul de față este un mijloc educațional modern care se adresează elevilor, profesorilor, dar și părinților, marcând începutul unei noi etape în dezvoltarea mijloacelor educaționale românești.
Manualul a fost gândit, încă de la început, ca o inițiativă de pionierat. În 2004 "Creează-ți mediul!" a fost primul manualul de educație ecologică pentru copii, lansat la inițiativa Holcim România, dezvoltat cu avizul și în parteneriat cu Ministerul Educație Nationale.
Datorită succesului înregistrat, "Creează-ți mediul!" a fost introdus în oferta națională a obiectelor opționale de studiu pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației. Încă de la începutul programului educațional au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.
În anul 2013 lansăm primul manual digital din România, dezvoltat cu ajutorul echipei Read Forward, disponibil ca aplicație pe iPad și online la adresa www.lectiaverde.ro.
Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate locală, în vederea protejării mediului înconjurător.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu