Află cum poți stabili acest lucru:
Smântâna se poate falsifica prin:
Ø adaos
de faină (amidon)
Ø adaos
de albuș de ou
Ø adaos
de gelatină
Ø adaos
de lapte bătut
1.Adaosul de
faină
Depistarea
falsificării smântânii cu adaos de făină se face prin
reacția caracteristică dintre amidon și soluție de iod-IODURĂ DE POTASIU
Mod de lucru:
Ø într-o
eprubeta se introduc 5 ml de smântană
Ø se
adauga 5 ml de apa
Ø se
fierbe
Ø se
lasa la racit
Ø se
adaugă câteva picături de iod-iodură de K
Reacția se poate realiza și pe smântâna ca
atare, pe o sticlă de ceas.
Interpretare:
Ø în prezența amidonului, apare culoarea albastru-indigo
Ø în
absența amidonului,nu apare această culoare.
IODURA DE POTASIU (KI)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu