28 mar. 2013

Primul manual digital realizat în România

"Lecţia verde - Creează-ți mediul!" este primul manual digital realizat în România și propune un curs ecologic interactiv pentru elevii claselor III-VII (copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani). Manualul de față este un mijloc educațional modern care se adresează elevilor, profesorilor, dar și părinților, marcând începutul unei noi etape în dezvoltarea mijloacelor educaționale românești.
Manualul a fost gândit, încă de la început, ca o inițiativă de pionierat. În 2004 "Creează-ți mediul!" a fost primul manualul de educație ecologică pentru copii, lansat la inițiativa Holcim România, dezvoltat cu avizul și în parteneriat cu Ministerul Educație Nationale.
Datorită succesului înregistrat, "Creează-ți mediul!" a fost introdus în oferta națională a obiectelor opționale de studiu pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației. Încă de la începutul programului educațional au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.
În anul 2013 lansăm primul manual digital din România, dezvoltat cu ajutorul echipei Read Forward, disponibil ca aplicație pe iPad și online la adresa www.lectiaverde.ro.
Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate locală, în vederea protejării mediului înconjurător.



20 mar. 2013

Apa - esența vieții


Activitatea nr. 3 din cadrul proiectului ”Verdele - un mod de viață”
         ”Pe 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din 1992.
            Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.
               Henri Coandă afirma că “Secretul longevitatii e apa pe care o consumăm” .  Noi credem că, nu numai că apa este un secret al longevitatii, dar este motorul esenţial  al existenţei.”

     Este cuvântul de introducere al Doamnei Ing.Delia Bârsan (Sistemul de Gospodărâre a Apelor Române- Bistrița-Năsăud) pentru sensibilizarea copiilor nostri privind importanța APEI în viața noastră. 
      Prin această activitate am dorit să marcăm Ziua Mondială a Apei:

Pregătirile!
Elevii clasei a VI-a C , Dirigintă Cecilia Precup





Mesajul nostru !
  




Elevii clasei a V-a C
Dirigintă prof. Alina Luca

D-na Inginer Delia Bârsan




                                                   Expoziție de pictură - prof. Cristina Leșan


 
Copiii au fost    
 răsplătiți !!!

4 mar. 2013

Lucrare de laborator

Tema: Obținerea bazelor greu solubile





TRENULEȚUL EPRUBETELOR !!!!!!!!!!!!!!!

Diagrama Venn



Metoda diagramelor Venn reprezintă o modalitate de verificare a validităţii inferenţelor (imediate şi mediate) prin reprezentări grafice. Metoda in sine constă în intersectarea unui număr de cercuri, fiecare cerc reprezintă un termen al inferenţei.
      Preluata cu succes din matematica, metoda permite ca in orice etapa a unei lectii, sa fie realizate comparatii intre personaje, intamplari, substante sau evenimente istorice, idei, concepte.